CEREC JE AKRONIM ZA:

Chairside; tehnologija koja se koristi direktno u ordinaciji.
Economical; procedura je ekonomična za pacijenta i za stomatologa,
Restorations; restauriranje zuba do stanja njegove izvorne prirodne ljepote
Ceramic; kao materijal za restauraciju koristi se visoko otporna biokompatibilna keramika (porculan) koja je najbliža strukturi prirodnog zuba.

Poklonite sebi novi osmjeh uz pomoć keramičkih ljuskica ili krunica u samo jedno jutro!

Ova tehnologija dopušta stomatologu obnovu oštećenog zuba, postavljanje krunica (navlaka), odstranjivanje loših amalgamskih i kompozitnih ispuna i postavljanje estetskih ljuskica u samo jednom posjetu stomatološkoj ordinaciji. Omogućuje Vam da imate najkvalitetniju i estetski najsličniju retauraciju u samo jednoj posjeti stomatologu.
CEREC sistem je razvijen 1985 godine na Zurich University u Švicarskoj i djelo je Dr. Werner H. Moermanna i Dr. Marcus Brandistinia. U srcu sistema nalazi se inovativna tehnologija koju čine:

CEREC Akvizicijska jedinica

Sastoji se od kompjutora mezicijska jedinicadicinskog standarda i CEREC kamere. Vaš stomatolog, umjesto da uzima uobičajeni otisak s otisnom masom u žlici, uz pomoć kamere uzima digitalni snimak prepariranog zuba. To znači da nema otisnih žlica i otisne mase koja često puta izaziva povraćanje. CEREC 3D program pretvara digitalnu sliku u trodimanzionalni virtualni model na kojem se planira obnova Vašeg zuba. Program asistira stomatologu u dizajnu svih oblika restauracija potrebnih za obnovu Vašeg zuba.

CEREC jedinica za frezanje

Nakon planiranja potrebnog zubnog nadomjestka, određuje se boja zuba i odabire veličina i boja keramičkog bloka koji se postavlja u jedinicu za frezanje.

Uz pomoć podataka iz akvizicijske jedinice, jedinica za frezanje sa dva dijamantna svrdla od solidnog bloka keramike napravi potrebni oblik restauracije. Ovaj proces obično traje od 8-18 minuta i ovisi o veličini i obliku potrebnog nadomjestka. Gotova restauracija se polira ili se u keramičkoj peći dodaje sloj glazure.

Sa CEREC tehnologijom stomatolog može obnoviti Vaš zub biokompatibilnim materijalom izvrsnih karakteristika koje nadmašuju sve dosada korištene materijale i to u samo jednoj posjeti. U obnovi Vašeg oralnog zdravlja CEREC tehnologija predstavlja najkvalitetniji izbor.
Dr. Perković je opinion lider u hrvatskoj za materijale Ivoclar Vivadent (keramika) i za Sirona CEREC tehnologiju. Član je ISCD (International society of computerized dentistry) i jedini cetrificirani trener za CEREC tehnologiju u RH i zamljama regije. Redovito drži predavanja na stomatološkim kongresima i obuku kolega za primjenu CEREC tehnologije u zemlji i inozemstvu.

Centar za postavke privatnosti

Koristimo kolačiće

Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisnickog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.

Što je kolačić?
Kolačić je informacija spremljena na Vaše racunalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obicno spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogucava stranici da prikaže informacije prilagodene Vašim potrebama.
Kolačići mogu spremati širok raspon informacija. Ipak, sve informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogucite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im niste omogucili i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem racunalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promijeniti postavke internetskog preglednika tako da sami odaberete hocete li odobriti spremanje kolačića, da automatski pri zatvaranju internetskog preglednika obrišete spremljene kolačiće i slicno.

Kako onemoguciti kolačiće?
Iskljucivanjem kolačića odlucujete da li hocete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem racunalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u postavkama vašeg internetskog preglednika.
Ako onemogucite kolačiće, necete moci koristiti neke od funkcionalnosti na našim web stranicama.

Kakve kolačiće koriste naše stranice i zašto?
Naše stranice koristi kolačiće s primarnim ciljem kako bi naše web stranice vam omogucile bolje korisnicko iskustvo. Kolačići se koriste za pamcenje korisnickih podataka i postavki.

Kakvi još kolačići postoje na našim stranicama?
Postoji nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići postavljeni su za normalno funkcioniranje odredenih mogucnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Trenutno omogucujemo kolačiće društvenih mreža (Facebook), servisa za mjerenje posjecenosti (Google Analytics i Gemius Audience) te oglašivackih mreža poput Google AdSensea.

Dodatne informacije
Trenutno postoji nekoliko web-stranica za iskljucivanje pohranjivanja kolačića za razlicite servise. Više informacija možete saznati na sljedecim poveznicama:
http://www.allaboutcookies.org/
http://www.youronlinechoices.eu/
http://www.aboutads.info/choices/